Waarom goede velgen zo belangrijk zijn voor uw auto

Een goede velg kan de uitstraling van uw auto helemaal afmaken. Maar naast de uitstraling van uw auto heeft een goede velg ook een positieve invloed op het rijcomfort, brandstofverbruik en veiligheid.  Daarom des te belangrijker om te investeren in een goede, mooie velg.

Verschil tussen wieldoppen en velgen

Niet iedere auto komt standaard met velgen. Sommige komen met wieldoppen, wat een tijdelijke oplossing kan zijn voor uw auto. Het grootste verschil zit hem in het materiaal. Een velg is vrijwel altijd gemaakt van metaal, terwijl wieldoppen uit andere materialen worden gemaakt. Het grootste verschil? Je kunt niet rijden zonder velgen. Zonder wieldop kun je wel gewoon de weg op. Een wieldop is dus vaak meer een accessoire dan dat het echt iets doet voor uw auto. 

Voordelen van een goede velg

Een goede velg is dus nodig om uw auto überhaupt te laten rijden. Wat wel goed is om te weten is hoe lichter de velg, hoe minder gewicht uw auto heeft en hoe zuiniger u rijdt. Echter, dit zijn getallen die vaak pas op lange termijn er echt toe doen. Bovendien kan een goede velg de klap opvangen wanneer u per ongeluk een stoeprandje raakt. Aluminium velgen zijn dan weer ideaal vanwege hun flexibiliteit. Deze buigen gewoon mee. De ideale velg is dus volledig afhankelijk van uw rijgedrag en wensen.

BMW velgen tegenover replica

Er zijn tegenwoordig ook veel replica velgen op de markt die sterk lijken op die van BMW. Toch raden wij altijd aan om originele velgen aan te schaffen. Waarom? De prijs ligt wat hoger, maar in dit geval is goedkoop absolute duurkoop. Een BMW velg gaat een stuk langer mee en geeft u meer veiligheid dan een namaak. Bovendien beschermt hij uw BMW-band tegen loslaten. Fijn voor u en fijn voor voorbijgangers.

Wilt u advies ontvangen over welke velgen voor u het meest geschikt zijn? U kunt altijd contact met ons opnemen, wij helpen u graag.

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk ook eens hetgeen we voor je kunnen bestellen.

Bekijk ons aanbod

Heb je een vraag over onze producten?

Wij staan iedere werkdag voor je klaar.

Laat niets aan je voorbij gaan.

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en uitnodigingen voor exclusieve events.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© Copyright 2020 WheelsOnline B.V.